SQ Vision Mediaprodukties
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Balkon voorlopig taboe voor flatbewoners Roosendaal

In Roosendaal mogen bewoners van een flat niet meer hun balkon op, nadat de leuning van een van de balkons was losgeraakt. Omroep Brabant meldt dat de afsluiting van de balkons in ieder geval tot morgen duurt. Het gaat om meer dan twintig appartementen.

De zijkant van een balkon van een van de woningen in de Beneluxflat brak en viel op het dak van een winkelcentrum. Daarbij vielen geen gewonden en de leuning ging ook niet door het dak heen, waardoor de schade beperkt bleef.

De gemeente Roosendaal vraagt bewoners de balkons te mijden, omdat er op andere plekken in Nederland vergelijkbare incidenten zijn geweest. In Breda zijn in maart de balkons van zes flats gestut, toen bij een controle bleek dat 320 balkons onveilig waren.

Limburg

Onlangs bleek uit onderzoek van dagblad De Limburger dat de afgelopen jaren zo'n 3000 balkons onveilig zijn bevonden in de provincie. Woningcorporaties staken volgens het dagblad al 7 miljoen euro in het herstel van de balkons. Mogelijk loopt dat op tot 10 miljoen euro.

Advertentie via Ster.nl