Berghuis: druk bij Feyenoord is niet iets negatiefs

Aangepast
Steven Berghuis ANP

Een jaar geleden kwam Steven Berghuis op huurbasis over van Watford naar Feyenoord, op dat moment de nummer drie van Nederland. Het werd een onvergetelijk seizoen voor de Rotterdammers en Berghuis was daar een belangrijk onderdeel van.

Deze zomer nam Feyenoord, ondertussen landskampioen, de 25-jarige vleugelaanvaller dan ook definitief over van Watford. Voor 6,5 miljoen euro. En zo is Berghuis drie maanden na zijn afscheid weer terug in De Kuip. Voelt dat als thuiskomen?

"Ik heb hier een heel leuk jaar gehad en kan het met iedereen goed vinden", reageert Berghuis nuchter. "Ik voel me gewaardeerd door de staf, door de spelers, door de mensen in Rotterdam. Ze wilden ook graag dat ik terugkwam, dus dat voelde ook goed. Nu hoop ik nog meer te kunnen laten zien dan vorig jaar."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Berghuis kijkt beelden kampioenschap nog weleens terug

Het was een mooi jaar voor Berghuis, met de schaal als ultieme beloning. De beelden kijkt hij nog regelmatig terug, geeft hij toe. De kampioenswedstrijd tegen Heracles noemt hij de mooiste wedstrijd die hij tot nu toe heeft gespeeld.

"We zullen altijd wel herinnerd worden om die prestatie. Maar je wilt weer door, ook voor jezelf. En er liggen weer nieuwe mooie uitdagingen dit seizoen, zoals de Champions League."

Berghuis was afgelopen seizoen goed voor zeven goals in dertig duels, maar maakte ook indruk met zijn interview na het puntenverlies tegen PEC Zwolle (2-2) in april. "Wij voelen ons verantwoordelijk voor heel Rotterdam. We zijn het aan die mensen verplicht om te winnen", klonk het toen vastberaden.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

April 2016: 'Ik voel me verantwoordelijk voor heel Rotterdam'

Voelt hij de druk van Rotterdam nu opnieuw op zijn schouders? "Dat is helemaal niet iets negatiefs. Het was juist leuk om dat voor die mensen te doen, dat jij ze mag vertegenwoordigen. Dus ik snapte die ophef niet."

"Als je hier weleens komt, weet je dat er gepresteerd moet worden. Anders is het publiek niet tevreden. Dus dat brengt sowieso druk met zich mee."

Steven Berghuis in 2015 in het shirt van Watford Pro Shots

Berghuis is blij met Feyenoord, en andersom. Bij Watford was dat wel anders. De Apeldoorner wil het er liever niet meer over hebben. "Ik heb geen idee waarom het daar niet gelukt is. Ik heb daar gewoon geen lekker eerste seizoen gehad. Verder wil ik het er niet meer over hebben. Voor mij is dat klaar. Ik heb de keus gemaakt voor Feyenoord."

Een vraag die al een tijdje boven Rotterdam hangt, is: maakt ook Robin van Persie de keus voor Feyenoord? "Ik hoop dat hij komt", stelt Berghuis. "Hij kan onze jongens heel veel leren. Alleen al door naar hem te kijken."

Maar komt Van Persie ook? "Ik heb geen idee. Ik zit niet bij die besprekingen. Die rol heb ik nog niet", besluit Berghuis. Mét een glimlach.

Feyenoord trapt de eredivisie om 14.30 uur af met een thuiswedstrijd tegen FC Twente. De wedstrijd is rechtstreeks te volgen via Langs de Lijn op NPO Radio 1, een liveblog op NOS.nl en Teletekstpagina 826. De samenvatting is om 19.00 uur te zien bij Studio Sport op NPO 1.

STER Reclame