NOS VoetbalAangepast

'Wij voelen ons verantwoordelijk voor heel Rotterdam'

Ondanks dat Feyenoord voor het vijfde jaar op rij niet wist te winnen bij PEC Zwolle, is aanvaller en doelpuntenmaker Steven Berghuis positief. "We zijn goed terug gekomen van die 2-0 achterstand. Dat was lastig, want we maken het onszelf zo heel moeilijk."

Berghuis: voel me verantwoordelijk voor heel Rotterdam

Dankzij twee doelpunten van Berghuis eindigde het eredivisieduel uiteindelijk in 2-2. "Ik ben blij met die goals, want je wilt belangrijk zijn voor het team", vertelde de 25-jarige aanvaller na afloop. "De laatste weken heb ik veel vertrouwen, maar nu moeten we doorpakken."

Met nog vier wedstrijden te gaan, is de voorsprong van Feyenoord op Ajax slechts één punt. "Wij hebben het in eigen hand", aldus Berghuis. "Feyenoord heeft het beste doelsaldo, er is veel kwaliteit in het team: we staan niet voor niets bovenaan."

Landskampioen?

Of Feyenoord die voorsprong vol kan houden en voor het eerst sinds 1999 weer landskampioen kan worden, weet Berghuis niet. "Het team doet er alles aan. Wij voelen ons verantwoordelijk voor heel Rotterdam. We zijn het aan die mensen verplicht om te winnen."

Van Bronckhorst: we maken het onszelf heel moeilijk

Ook trainer Giovanni van Bronckhorst verwacht vier spannende, laatste weken. "In Zwolle liepen wij vanaf het begin achter de feiten aan en dus werd het een heel moeilijke klus", aldus de trainer. "Gelukkig wisten wij het om te keren, dat is de kwaliteit van deze ploeg."

Echt zorgen om de landstitel maakt Van Bronckhorst zich niet. "Het belangrijkste is dat we het nu elke wedstrijd laten zien, niet alleen in uitduels, maar ook thuis. We doen dit als team en we hebben nog alles in eigen hand."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl