Geen dubbel voor Farah bij afscheid

Aangepast
EPA

Mo Farah heeft met een zilveren medaille op de 5.000 meter afscheid genomen van de baanatletiek. Bij de WK in Londen lukte het hem niet om voor eigen publiek voor de vierde keer op rij wereldkampioen te worden op die afstand.

Farah hoopte in Londen voor de derde keer op rij zowel de 10.000 als de 5.000 meter op zijn naam te schrijven. Na dit WK stopt de Britse atleet met atletiek op de baan en gaat hij verder op de marathon.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Geen WK-dubbel voor Farah bij afscheid
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De Ethiopiƫrs Muktar Edris, Yomif Kejelcha en Selemon Barega nestelden zich in de slotfase aan kop, waarna Farah in de aanval moest. In een zinderende eindsprint van 300 meter kwam de Brit net iets tekort voor het goud.

Edris werd wereldkampioen in 13.32,79, Farah pakte het zilver (13.33,22). Achter Farah ging de bronzen medaille naar de Amerikaan Paul Kipkemoi Chelimo.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Farah: goud was mooi geweest, maar ik ben blij

Farah was er meer dan ooit op gebrand zijn vijfde grote dubbel te pakken. Hij voelde zich de afgelopen jaren meermaals slachtoffer van een hetze. Steeds weer werd zijn naam in verband gebracht met doping, omdat hij traint bij de in opspraak geraakte Amerikaan Alberto Salazar.

Diens methode om een bepaald aminozuur via infuus in te brengen, staat ter discussie en wordt onderzocht door het Amerikaanse antidopingbureau. Farah heeft altijd hard van zich afgebeten en sprak meer dan eens zijn afschuw uit over de in zijn ogen oneerlijke beschuldigingen.

STER Reclame