Coach Schippers dolblij: dit is geweldig voor haar

Aangepast
Rana Reider NOS

Het succes, alle complimentjes en de medailles zijn bedoeld voor de atleten, vindt coach Rana Reider. Maar ook hij geniet van de wereldtitel van Dafne Schippers op de 200 meter in Londen.

"Ik ben blij. Heel blij. Ze wilde tweevoudig wereldkampioen worden en dat heeft ze gedaan. Dit is geweldig voor haar", vertelt de 47-jarige Amerikaan, sinds enkele maanden de fulltime coach van Schippers.

Dafne Schippers met op de achtergrond coach Rana Reider ANP

De finalerace verliep volgens plan, vertelt Reider. "Ze deed precies wat ze moest doen: zo hard mogelijk uit de bocht komen, harder dan ze in het verleden heeft gedaan. Het laatste gedeelte deed pijn, maar toen ze een gaatje sloeg met de rest wist ik dat ze zou winnen."

Reider, in eigen land tot twee keer toe verkozen tot coach van het jaar, legt in zijn programma's de nadruk op krachttraining. Er bestaan twijfels over die aanpak, maar de bronzen (op de 100 meter) en gouden medaille van Schippers bewijzen vooralsnog zijn gelijk.

Over het zware jaar van Schippers blijft Reider op de vlakte. "Dit is waar het om gaat. Medailles winnen op de WK. Hier werken we voor", antwoordt hij.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

De gouden race van Schippers, nog even nagenieten
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER Reclame