Schippers pakt opnieuw WK-goud op de 200 meter

tijd van publicatie Aangepast
AFP

Dafne Schippers heeft bij de WK in Londen haar wereldtitel op de 200 meter geprolongeerd. In een spannende finale was ze net iets sneller dan Marie-Josée Ta Lou uit Ivoorkust: 22,05 om 22,08.

Shaunae Miller-Uibo van de Bahama's veroverde de bronzen medaille in 22,15. De 25-jarige Schippers kwam duidelijk als eerste de bocht uit, maar op de laatste meters drong Ta Lou (ook al tweede op de 100 meter) aan.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Schippers prolongeert wereldtitel op 200 meter
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Schippers verkrampte niet, bleef ontspannen en gooide zich als eerste over de finish. De 22,05 was haar beste tijd van het seizoen.

Schippers, die twee jaar geleden in Peking haar eerste WK-goud veroverde, komt nu terecht in een illuster rijtje. Tot nu toe wisten slechts twee atletes twee keer op rij wereldkampioen op de 200 meter te worden: Merlene Ottey en Allyson Felix.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Schippers: dit was echt vechten, geweldig

Twee jaar geleden maakte Schippers bij de WK in Peking naam als sprintster met zilver op de 100 meter achter de Jamaicaanse Shelly-Ann Fraser-Pryce, om vervolgens de wereld te verbazen met de wereldtitel op de 200 meter in een fabuleuze tijd van 21,63.

De gouden medaille is voor Schippers de tweede WK-medaille in Londen. Eerder deze week pakte ze al de bronzen plak op de 100 meter. Zaterdag komt de kersverse wereldkampioene alweer in actie, ze loopt dan met Nederland de 4x100 meter estafette.

STER Reclame