Dafne Schippers
NOS SportAangepast

Schippers: ik heb gevochten tot aan de finish

Met haar beste tijd van het seizoen (22,05) veroverde Dafne Schippers in Londen haar tweede WK-goud op de 200 meter. "Geweldig, ik ben zo ontzettend blij", reageerde ze na afloop van de finale. "Ik heb hier heel hard voor gevochten, want ik won pas op de finish."

Marie-Josée Ta Lou uit Ivoorkust kwam namelijk nog heel dichtbij en finishte uiteindelijk maar net achter Schippers in 22,08. "Na de eerste bocht dacht ik: nu moet ik aanzetten. Ik moest er echt voor vechten tot aan de finishlijn."

Schippers: dit was echt vechten, geweldig

De opluchting was dan ook groot bij Schippers na haar gewonnen race. "Het was een heftig jaar, ik heb het hele jaar zo hard gewerkt. Dit geeft een geweldig gevoel, want ik ben niet altijd zo zeker geweest. Ik moest erop vertrouwen dat het goed zou komen."

Schippers had ook even een moeilijk momentje: "Na de race zag ik mijn familie en dan breek ik. Het is zo bizar, zij zien precies wat je doormaakt. Ik heb hier met bloed, zweet en tranen voor gewerkt. Het is geen gemakkelijk, maar wel een geweldig leven!"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl