Dafne Schippers in de halve finales van de 200 meter
NOS SportAangepast

Oppermachtige Schippers bereikt WK-finale

Dafne Schippers heeft zich zeer overtuigend geplaatst voor de WK-finale van de 200 meter. In Londen was ze in haar halve finale met overmacht de snelste in 22,49.

Schippers, die titelverdedigster is in Londen, was in de series al de snelste en dat kunstje herhaalde ze in de halve finales. Halverwege de bocht lag ze al vooraan, waarna ze in de laatste 100 meter rustig om zich heen keek en Deajah Stevens 0,22 voor bleef.

Razendsnelle Schippers naar WK-finale

"Dit geeft echt zo'n goed gevoel", vertelde Schippers na haar race. "Heerlijk toch? Ik kon op het laatste gedeelte zelfs energie sparen. De race was niet de beste ooit, maar het is oké voor nu. Ik ben er blij mee en nu op naar de finale."

Topfavoriete

In die finale is Schippers een van de topfavorieten voor het goud, maar zelf ziet ze dat niet zo. "In de finale is iedereen favoriet", aldus Schippers. "Als titelverdedigster voel ik niet extra druk, want ik wil altijd zo goed mogelijk presteren en morgen dus ook."

Schippers: dit is heerlijk toch?

Ook Shaunae Miller (Bahama's) en Marie-Josée Ta Lou (Ivoorkust), de belangrijkste concurrentes van Schippers, gingen eenvoudig door naar de WK-finale. Miller liep net als Schippers 22,49 en Ta Lou noteerde uiteindelijk de derde tijd met 22,50.

De finale van de 200 meter is vrijdagavond om 22.50 uur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl