NOS SportAangepast

Carter verrast Muhammad op horden, goud voor Taylor op hinkstapsprong

Carter verrast Muhammad op horden

Kori Carter heeft bij de WK atletiek in Londen verrassend het goud op de 400 meter horden veroverd. De Amerikaanse versloeg in de finale haar landgenote en de olympisch kampioene Dalilah Muhammad.

Op papier leek de eindstrijd het duel tussen Muhammad en tweevoudig wereldkampioene Zuzana Hejnová te worden. De Tsjechische maakte echter veel foutjes en raakte snel achterop.

Muhammad liep wel goed. Ze nam de horden soepel en ging na zo'n 200 meter aan de leiding. In baan negen bleef Carter echter goed bij Muhammad in de buurt.

In de laatste bocht passeerde ze Muhammad en op het laatste rechte stuk liet ze haar ruim achter zich: 53,07 om 53,50.

  • AFP
    Christian Taylor sprong naar een afstand van 17,68 meter
  • AFP
    Christian Taylor sprong naar een afstand van 17,68 meter

Taylor is Clay opnieuw de baas

In een prachtig duel met Will Claye veroverde hinkstapspringer Christian Taylor zijn derde wereldtitel. Het was stuivertjewisselen tussen de Amerikanen en Taylors 17,68 meter was uiteindelijk beslissend.

Taylor en Claye doen al jaren mee in de strijd om de grote prijzen in de hinkstapwereld. Steevast was Taylor degene die dan met de zege aan de haal ging en moest Clay zich tevreden stellen met een troostprijs. En dat gebeurde ook in Londen.

Claye liet de beste sprong zien in de eerste ronde (17,54). Taylor ging daar in de tweede ronde overheen (17,57).

Claye liet daarna 17,63 meter noteren, maar Taylor verbeterde die prestatie toch weer met vijf centimeter en eiste daarmee zijn derde wereldtitel op.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl