L1

"Ik hoop dat deze pijnlijke ervaring een les is voor iedereen." Dat zei de broer van de Syrische jongen die maandag verdronk in een zwembad in Venlo. De jongen van 16 werd vandaag begraven.

"Het is een schok die onbegrijpelijk is. We zijn heel verdrietig, maar dit is het lot dat hem overkomen is", zegt zijn vader tegen regionale omroep L1. "We hopen dat anderen hier ook van leren. Zonder zwemdiploma moet je niet gaan zwemmen."

Verdronken Syrische jongen begraven

De 16-jarige Mohammed werd maandag in kritieke toestand uit een zwembad in Venlo gehaald. Hij is gereanimeerd, maar overleed later in het ziekenhuis. Na onderzoek concludeerde de politie dat het ging om een noodlottig ongeluk.

Een woordvoerder van de stichting Wel.kom, waar het gezin sinds een jaar begeleid wordt, zegt tegen L1: "Mohammed was in het ondiepe gedeelte van het zwembad, maar gleed naar het diepe gedeelte en raakte in paniek. Hij is snel uit het water gehaald, maar hulp mocht niet meer baten."

Zwemles

RTV Noord meldt dat het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) naar aanleiding van de verdrinking van de Syrische jongen wil dat zwemles wordt opgenomen in het inburgeringstraject.

Gisteren pleitte ook al de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) voor zwemles voor statushouders en betere informatie over zwemmen voor asielzoekers.

STER reclame