Sifan Hassan in actie tijdens de series van de 1.500 meter bij de WK atletiek
NOS SportAangepast

WK dag 4: alleen goud telt voor Hassan

Na de succesvolle derde dag voor Nederland bij de WK atletiek met twee bronzen medailles doet Sifan Hassan vanavond een poging haar eerste wereldtitel in de buitenlucht binnen te halen. De geboren Ethiopische start als favoriete in de finale van de 1.500 meter, maar de concurrentie in Londen is loodzwaar.

Om 22.50 uur, live op NPO 3, moet Hassan laten zien dat haar rigoureuze keuze om eind 2016 haar heil in Amerika te zoeken bij de omstreden Amerikaan Alberto Salazar de juiste is geweest.

Mislukte Spelen

Hassan had er mislukte Olympische Spelen in Rio de Janeiro opzitten en besloot haar coach Honoré Hoedt in te ruilen voor een avontuur bij de zwaar gesponsorde atletengroep van Salazar. Dat de voormalig marathonloper in eigen land onder het vergrootglas ligt van de FBI, verontrustte haar niet.

De eigenzinnige Hassan maakte dit jaar duidelijk progressie. Haar techniek is sterk verbeterd, ze traint meer en haar zelfvertrouwen is flink toegenomen. Met een geweldige slotronde in de benen, kan ze iedereen verslaan.

Om wereldkampioene te worden, zal ze de race van haar leven moeten lopen. De tegenstand is van wereldformaat. Olympisch kampioene Faith Kipyegon (getraind door de Nederlander Bram Som), titelverdedigster Genzebe Dibaba, olympisch kampioene op de 800 meter Caster Semenya, de Poolse Europese kampioene Angelika Cichocka, de Amerikaanse winnares van olympisch brons Jennifer Simpson zijn er allemaal op uit om Hassan, twee jaar geleden goed voor brons op de WK, achter zich te houden.

De finale van de 1.500 meter bij de vrouwen sluit de vierde dag van de WK af. Daarvoor vinden er nog drie finales plaats. De vrouwen verdelen de medailles bij het kogelslingeren en het hinkstapspringen, de mannen op de 110 meter horden.

Programma vierde dag WK atletiek

TijdstipDisciplineNederlanders
19.30200 m, mannen, series
19.35Hinkstapsprong, mannen, kwalificatie
20.00Kogelslingeren, vrouwen, FINALE
20.30400 m horden, vrouwen, series
21.20400 m horden, mannen, halve finales
21.25Hinkstapsprong, vrouwen, FINALE
21.55400 m, vrouwen, halve finales
22.30110 m horden, mannen, FINALE
22.501.500 m, vrouwen, FINALESifan Hassan

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl