Weer presentator Fox News beschuldigd van seksuele intimidatie

Eric Bolling Getty Images

De Amerikaanse tv-zender Fox News heeft een commentator geschorst na beschuldigingen van seksuele intimidatie. Eric Bolling zou een naaktfoto hebben gestuurd naar vrouwelijke collega's.

Huffpost bracht de beschuldigingen eergisteren als eerste naar buiten. Volgens de website had Bolling ongevraagd een foto van een penis gestuurd naar een aantal collega's. De berichten zouden al enkele jaren geleden zijn gestuurd.

De advocaat van Bolling zegt tegen Huffpost dat de presentator zich de berichten niet kan herinneren. "Hij gelooft niet dat hij zulke berichten heeft gestuurd en zal juridische stappen ondernemen tegen de valse beschuldigingen."

Eerdere incidenten

Het is niet de eerste keer dat een gezicht van Fox News in verband wordt gebracht met seksuele intimidatie. In april werd presentator Bill O'Reilly ontslagen omdat hij vijf vrouwen had lastiggevallen op de werkvloer.

Vorig jaar stapte de hoogste baas van Fox News op na een aanklacht van een voormalige presentatrice van de zender. De vrouw, Gretchen Carlson, zei dat ze was ontslagen nadat ze had geweigerd om seksuele diensten te verlenen aan de baas. Carlson trof later met Fox News een miljoenenschikking.

Fox News

Fox News is de populairste kabelnieuwszender in de VS. De zender is met name populair onder conservatieve Amerikanen. Oud-beurshandelaar Bolling werkt al zeven jaar bij Fox News, vooral als financieel analist.

De laatste jaren heeft Bolling snel carrière gemaakt binnen de omroep. Dat had hij volgens buitenstaanders mede te danken aan zijn hechte band met president Trump, die hij uitgebreid heeft gesteund in aanloop naar de presidentsverkiezingen.

Bolling was sinds april een van de drie vaste presentatoren van het programma The Specialists, waarin vijf mensen het nieuws en de actualiteiten bespreken. Bolling was in het verleden geregeld te zien in de populairste programma's van de zender, zoals Hannity, The O'Reilly Factor en The Glenn Beck Show.

Eric Bolling interviewt president Trump (1 mei 2017)

STER Reclame