NOS SportAangepast

Gatlin: ik heb me niets van het publiek aangetrokken

Gatlin: dit voelt niet als revanche, bleef in mezelf geloven

Justin Gatlin maakte geen volledige ereronde na zijn verrassende winst op de 100 meter bij de wereldkampioenschappen atletiek in Londen. De 35-jarige Amerikaan had op sensationele wijze een einde gemaakt aan de hegemonie van de afscheidnemende Usain Bolt, maar zocht vrij snel de media op.

"Wij hebben een hele historie samen", zei hij over de unieke finale. "Dit is de laatste keer dat de wereld een dergelijk gevecht heeft gezien. Een duel met Bolt is bijzonder. Hij heeft geweldige wedstrijden gelopen, we hebben epische duels uitgevochten. Dit was zijn avond. Ik heb hem mijn respect getoond", zei de Amerikaan over zijn snelle aftocht.

Uitgefloten

De 60.000 mensen in London Stadium moesten weinig van de Amerikaan hebben. Ze floten de nieuwe kampioen, die in 2005 ook al de wereldtitel greep, uit. Ze koesterden Bolt, de Jamaicaanse glitterboy die het op zijn afscheid met brons moest doen.

Gatlin zat er niet mee. "Ik heb me tijdens de serie, de halve finale en de finale niet laten afleiden door het publiek. Ik heb gedaan wat ik moest doen. Het eerste wat Bolt deed was me feliciteren. Hij vond dat ik het gefluit niet verdiende. Voor mij is Bolt altijd een inspiratiebron geweest, voor iedereen denk ik."

Gatlin onttroont Bolt op 100 meter in spetterende WK-finale

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl