NOS VoetbalAangepast

'Alweer een geweldige prestatie en dat willen we zondag herhalen'

Wiegman is derde goal alweer vergeten in feestvreugde

In alle feestvreugde is Sarina Wiegman alweer vergeten hoe de derde treffer tegen de Engelsen erin ging. In de slotfase van de wedstrijd van Oranje tegen Engeland ging dat doelpunt er nog in. Voor het eerst in de historie staat Nederland in de finale van het EK en Wiegman is daar als bondscoach verantwoordelijk voor.

"Fantastisch!", is haar eerste reactie na de 3-0 overwinning in de halve finales. "We hebben weer een geweldige prestatie geleverd en dat willen we zondag in de finale weer doen."

Vooral het openingsdoelpunt van Vivianne Miedema maakte indruk op de bondscoach. "Die goal was geweldig. Bij de tweede waren we heel alert en die derde... Ik weet eerlijk gezegd niet eens meer hoe die ging."

Oranje voor het eerst in de historie in EK-finale

Alhoewel de uitslag anders doet vermoeden, had Nederland een zware dobber aan Engeland. Oranje ging mee in het spelen van lange ballen. "Daar was de wedstrijd ook naar", vertelt Wiegman.

"Ik dacht: dan maar de lange bal. Dan veroveren we hem daarna. Kansen creëren we toch altijd wel. Nou, dat is gelukt."​

Van de Donk in extase: zo trots, dit had niemand verwacht

Na de fraaie openingstreffer van Miedema was het Daniëlle van de Donk die de score in de tweede helft verdubbelde na geklungel in de Engelse defensie van Fara Williams, haar teamgenoot bij Arsenal.

"Ik ga haar wel een heel seizoen pesten, denk ik", grapt de 25-jarige speelster van Oranje na het behalen van de finale. "Dit had echt niemand verwacht, maar ik ben echt zo trots. Zo trots!"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl