Met de staart tussen de benen verdwijnt Marco van Ginkel uit het stadion in Kroatië

Europese deceptie voor PSV in Osijek

Voor PSV zit het Europese seizoen er nu al op. De Eindhovenaren struikelden in de derde voorronde van de Europa League over NK Osijek. Zo komt er een einde aan een reeks van 43 seizoenen op rij waarin de club actief was in een Europees hoofdtoernooi.

Na de blamage van vorige week, resulterend in een 1-0 nederlaag, kwam PSV in het snikhete Kroatië er ook niet aan te pas. De ploeg van trainer Phillip Cocu ging met dezelfde cijfers onderuit.

De harde kern van NK Osijek

Vechtvoetbal

NK Osijek, gesteund door een fanatieke supportersschare, overrompelde PSV in de beginfase met vechtvoetbal en kwam nauwelijks in de problemen. Sterker, na 25 minuten spelen nam het brutaal de leiding.

Petar Bockaj nestelde zich achter een vrije trap, weggegeven door Jorrit Hendrix, en schoot de bal onberispelijk achter Jeroen Zoet.

Geen geluk

Pas tegen het einde van de eerste helft beet PSV iets van zich af. Jurgen Locadia (net naast), Marco van Ginkel (over) en Davy Pröpper (kopbal gekeerd) misten het geluk.

Na de pauze probeerden de bezoekers de gelijkmaker te forceren om zo nog uitzicht te houden op een ontsnapping. Verder dan een overgeschoten vrije trap van Derrick Luckassen kwam het nauwelijks.

Cocu trachtte met het inbrengen van de gepasseerde Luuk de Jong en Gaston Pereiro het tij nog te keren, maar de wissels sorteerden geen effect. PSV droop af na het 1-0 verlies en zit in zwaar weer, nog voor de start van de eredivisie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl