NOS VoetbalAangepast

'We hebben veel moeite om een goal te maken, dan wordt het lastig'

Cocu: een enorm grote teleurstelling

PSV likt zijn wonden na de Europese uitschakeling in het Kroatische Osijek. De ploeg ging met 1-0 onderuit door een doelpunt uit een Kroatische vrije trap in de 25ste minuut. Trainer Phillip Cocu spreekt van een "enorm grote teleurstelling".

"De klap zal nog komen, echt het besef dat je Europees voetbal laat liggen nu. En weer een standaardsituatie die de wedstrijd beslist. We hebben wel kansen gehad om het te doen kantelen, maar we hebben veel moeite om een goal te maken. Dan wordt het heel erg lastig."

Cocu verwijt zijn spelers niets. "Het team heeft alles gegeven, misschien wel meer dan honderd procent. Alleen zijn we niet tot scoren gekomen. Een harde conclusie, dan lig je er gewoon uit."

Locadia: we konden gemakkelijk met 1-5 winnen

Jürgen Locadia kreeg bij PSV in de spits de voorkeur boven Luuk de Jong, maar kon zich niet onderscheiden.

De aanvaller vond dat de Eindhovenaren te weinig kregen in Kroatië. "We zaten wel kort op de tegenstander, creërden kansen, maar die vliegen er niet in. We konden hier gemakkelijk met 1-5 winnen, maar we scoren niet."

"Dit zegt niks over het hele seizoen. We hebben ook goede dingen laten zien, daar moeten we op bouwen. Maar er zijn geen excuses voor deze uitschakeling. Dit is zuur", aldus Locadia.

Zoet

Doelman Jeroen Zoet kwam met een Cruijffiaanse uitspraak. "Als je geen doelpunten maakt, dan ga je geen wedstrijden winnen. Dat hebben we nagelaten en dan sta je nu zonder Europees voetbal. Die klap zal nog even doordreunen."

Zoet: de klap zal nog even doordreunen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl