Bjorn Breukers en Derya Politie

Turkse politie breidt onderzoek uit: busje en bouwplaats onderzocht

time icon Aangepast

De Turkse politie doet onderzoek op de plek waar Bjorn en Derya Breukers een huis wilden bouwen. Het Haaksbergse paar is ook meegenomen naar die plaats in de stad Silifke. De politie doet onderzoek naar de vermissing van Joey Hoffman.

Het stel werd vanochtend gehoord op een politiebureau in de Zuid-Turkse stad. Of ze zijn gearresteerd, is niet duidelijk, zei AD-verslaggever Peter Winterman in het NOS Radio 1 Journaal. "Ze zijn in ieder geval gehoord, maar mogelijk is dat als getuige."

De Turkse politie heeft ook de bestelbus van de twee meegenomen voor sporenonderzoek.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Busje Haaksbergs stel meegenomen voor onderzoek

De 21-jarige Joey Hoffman is voor het laatst gezien op 8 juli. Hij was eind juni met Bjorn (34) en diens vrouw Derya Breukers (26) per bestelbus naar Silifke gereisd. Het echtpaar wilde een nieuw bestaan opbouwen in het land; Hoffmann ging mee om te helpen bij de bouw van hun huis.

Volgens een Turkse politiechef werd Bjorn Breukers op 9 juli, een dag na de verdwijning van Hoffman, met ernstige verwondingen opgenomen in het ziekenhuis in de Zuid-Turkse plaats Silifke.

Verdachte situatie

"Het is onduidelijk hoe hij aan de verwondingen is gekomen en dat vindt de politie hier uitermate vreemd", zei Winterman. "De Turkse politie noemt het een hele verdachte situatie." Volgens de verslaggever houdt de politie rekening met een misdrijf.

Bjorn en Derya Breukers zouden in Turkije een stuk land hebben gekocht om hun huis op te bouwen, maar volgens Winterman is dat twijfelachtig. "Mensen in Silifke vinden het een vreemd verhaal, want je koopt hier niet zomaar een stuk grond. Lokale journalisten plaatsen er ook vraagtekens bij."

STER Reclame