Veltman: nu moet het in de Europa League

Ajax-aanvoerder Joël Veltman baalt van de uitschakeling door OGC Nice in de voorronde van de Champions League en likt zijn wonden.

"Je weet gewoon dat dit seizoen niet hetzelfde is als vorig seizoen. Het is weer opstarten. Er zijn veel dingen gebeurd, maar het moet wel beter. Zij waren een paar keer gevaarlijk in de counter. Wij stonden niet goed genoeg om ze tegen te houden."

"Het doel was Champions League, dat kan je nu vergeten", vervolgt Veltman. "We hebben eerder voorronde Europa League gespeeld, tegen Jablonec. Toen gingen we met de hakken over de sloot verder. Het zijn niet de wedstrijden die je in eerste instantie wil spelen."

De eliminatie heeft niet alleen gevolgen voor Ajax. "We willen ook voor het Nederlandse voetbal punten halen. Vorig seizoen hebben we daar ons steentje aan bijgedragen. Dit seizoen kan dat ook weer, maar nu moet het in de Europa League", aldus een teleurgestelde Veltman.

Huntelaar: had m'n terugkeer anders voorgesteld

De teruggekeerde Klaas-Jan Huntelaar kon als invaller weinig uitrichten. Vanaf de bank zag hij Ajax slecht starten.

"De eerste helft begonnen we natuurlijk niet goed en waren er heel veel momenten waar we 1-op-1 stonden. Daarna werd het beter. Met zo'n vroege tegengoal weet je dat je aan de bak moet, maar uiteindelijk stonden we voor. Maar 2-2 is gevaarlijk en dat gebeurde."

In de slotfase veranderde er niets meer in de stand. "Je moet gewoon proberen om iets te forceren als team. Dat is niet gelukt. Je stelt jezelf natuurlijk iets anders voor, maar al met al ben ik heel blij dat ik terug ben bij Ajax."

STER reclame