Donny van de Beek scoort in de Arena tegen Nice

Ajax struikelt over Nice in CL-kwalificatie

Ajax is er niet in geslaagd de play-offs van de Champions League te bereiken. Na de 1-1 van vorige week in Frankrijk speelden de Amsterdammers thuis met 2-2 gelijk tegen OGC Nice.

Ajax begon dramatisch. Na twee minuten sneed Pierre Lees-Milou door de defensie; Andre Onana redde, waarna Arnaud Souquet (die ook al ongedekt was gelaten) de rebound benutte: 0-1.

In de vier minuten daarna doken ook Bassem Srarfi en Alassane Pléa nog vrij voor Onana op, maar verdere schade bleef Ajax bespaard.

Na tien minuten waren de Amsterdammers wakker en de thuisploeg nam het heft stevig in handen. En had al snel succes. Hakim Ziyech vond Donny van de Beek, die de bal op Bergkampiaanse wijze meenam en raak schoot.

Donny van de Beek heeft de 1-1 gescoord

In het vervolg regen de kansen (Davinson Sánchez, Nick Viergever, Van de Beek, Justin Kluivert, Lasse Schöne) zich aaneen en na een fraaie pass van Ziyech en doorkoppen van Viergever maakte Sánchez er na een klein uur spelen 2-1 van.

Daarna veranderde het spelbeeld compleet. De dominantie van Ajax verdween als sneeuw voor de zon en Nice nam de regie over. De bezoekers werden steeds gevaarlijker en in de 79ste minuut maakte Vincent Marcel de gelijkmaker.

Ajax moet zich nu richten op de play-offs van de Europa League, waar in twee duels een plaats in de groepsfase verdiend kan worden.