Maarten van Garderen (l) en Christiaan Varenhorst
NOS SportAangepast

Varenhorst en Van Garderen door op WK

Christiaan Varenhorst en Maarten van Garderen hebben op de WK beachvolleybal in Wenen de tweede ronde bereikt. Het tweetal won met 21-15, 22-20 van Daisel Quesada en Karell Pina en eindigen daardoor als tweede in groep D.

De Nederlanders boekten hun tweede zege op rij nadat ze hun eerste pouleduel nipt verloren hadden.

Varenhorst en Van Garderen bleven in de eerste set constant aan de goede kant van de score. De Cubanen kwamen in de tweede set op 12-8 en misten op 20-19 een setpunt. Op het eerste matchpoint voor Varenhorst en Van Garderen sloeg Pina de bal uit.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen boekten eerder op de dag hun derde zege in de groep. Het duo, dat al zeker was van een plaats bij de laatste 32, klopte de Poolse combinatie Fijalek/Bryl met duidelijke cijfers: 21-14, 21-18.

Brouwer en Meeuwsen, die bij hun laatste twee toernooien de strijd staakten wegens een dijbeenblessure bij Brouwer, liepen in de eerste set direct weg bij de Polen en kwamen vervolgens niet meer in de problemen.

De tweede set was meer in evenwicht, ook omdat Brouwer/Meeuwsen slordig opsloeg. In de slotfase besliste Brouwer met twee van zijn in totaal negen bloks de partij.

Madelein Meppelink (l) en Sophie van Gestel na hun zege

Madelein Meppelink en Sophie van Gestel wisten ook hun laatste groepsduel te winnen. In Wenen was het Nederlandse duo verrassend te sterk voor het als vierde geplaatste Braziliaanse koppel Agatha/Duda: 21-19, 21-15.

De Nederlandse beachvolleybalsters, als 22ste geplaatst, maakten in de eerste set een 7-11 achterstand goed en kwamen op 16-16 langszij. Na een goede service van Meppelink pakten ze de eerste set. In set twee sloegen ze na 9-9 het beslissende gat (15-10).

Groepswinnaar

Op basis van de puntenratio (aantal punten voor gedeeld door het aantal punten tegen) werden Meppelink en Van Gestel groepswinnaar. Het Nederlandse duo boekte net als Agatha/Duda en het Canadese duo Gordon/Saxton twee zeges. Gisteren bereikte ook het andere Nederlandse vrouwenkoppel, Manon Flier en Marleen van Iersel, al de knockoutfase van het toernooi.

De vrouwen spelen in die fase morgen de eerste ronde; een plaats bij de beste zestien staat op het spel. Het duo Van Iersel/Flier, als 42ste geplaatst, treft om 12.30 uur de als dertiende gerangschikte Tsjechische vrouwen Kristina Kolocova en Michala Kvapilova. Meppelink en Van Gestel spelen om 15.30 uur tegen Lidy en Leila, een Cubaans koppel dat als 26ste is geplaatst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl