Sophie van Gestel
NOS SportAangepast

Na Flier en Van Iersel ook WK-zege voor Meppelink en Van Gestel

Na de nederlaag in hun eerste groepswedstrijd bij de WK beachvolleybal In Wenen hebben Madelein Meppelink en Sophie van Gestel een dag later de eerste overwinning kunnen bijschrijven. Het Keniaanse koppel Caudencia Makokha/Naomie Too had weinig in te brengen: 21-5, 21-7.

Al vanaf het begin van het duel was duidelijk dat er in het Oostenrijkse zand sprake was van een ongelijke strijd. In een mum van tijd hadden Meppelink en Van Gestel acht keer gescoord, terwijl hun opponenten nog op hun eerste punt wachtten.

Ook in de tweede set namen het Nederlandse koppel snel afstand en na 23 minuten was de buit binnen. Dinsdag staan Meppelink en Van Gestel in hun laatste groepsduel tegenover het als derde geplaatste Braziliaanse koppel Agatha/Duda.

Flier en Van Iersel kloppen Chinezen

Eerder op de dag boekten Manon Flier en Marleen van Iersel hun eerste zege op de WK. Ze wonnen in hun tweede poulewedstrijd met 22-20, 19-21 en 15-12 van Wang Fan en Yue Yuan uit China.

Marleen van Iersel en Manon Flier juichen om een punt

De koppels maakten er een spannend duel van. In de eerste set overleefden Flier en Van Iersel een setpunt. In de tweede set misten Wang en Yue twee setpunten, maar ze dwongen toch een derde set af. Daarin bleef het Oranje-duo vanaf 2-2 steeds aan de goede kant van de score.

Flier en Van Iersel spelen morgen hun laatste poulewedstrijd. De nummers één en twee en de beste vier nummers drie uit elke poule plaatsen zich voor de tweede ronde. De overige acht nummers drie gaan nog naar een tussenronde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl