NOS NieuwsAangepast

Recorddrukte op Schiphol: vandaag 230.000 reizigers verwacht

Schiphol krijgt vandaag naar verwachting een recordaantal passagiers te verwerken. Er stappen ruim 230.000 reizigers in, uit of over. Dat is 6000 mensen meer dan het vorige record, dat een maand geleden werd gevestigd. Naar verwachting wordt het vandaag de drukste dag van het jaar.

De meeste reizigers hebben Nederland niet als bestemming of thuisland. Er stappen 81.000 mensen over, meer dan de 78.000 mensen die vertrekken of de 71.000 die aankomen.

Topdrukte op Schiphol 'maar je hebt er geen last van'

Schiphol gaat ervan uit dat er deze zomer 12,4 miljoen mensen via de luchthaven reizen. Om de drukte aan te kunnen, zijn verschillende maatregelen genomen.

Een van die maatregelen is een speciale rij voor mensen zonder bagage. Schiphol startte daar vorige maand een experiment mee. Uit een eerste evaluatie blijkt dat er 15 tot 20 procent meer reizigers in dezelfde tijd de veiligheidscontroles kunnen passeren.

Op de C-Pier had Schiphol vanmiddag een probleem. Daar viel de stroom uit. Daardoor hebben volgens AT5 zeven vluchten vertraging opgelopen. Schiphol zegt dat de vertraging door de storing opliep van een kwartier tot anderhalf uur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl