NOS SportAangepast

Nederlandse mannen winnen op WK beachvolleybal

Brouwer en Meeuwsen zeker van tweede ronde op WK

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn bij de WK beachvolleybal al zeker van een plaats in de tweede ronde. De wereldkampioenen van 2013 wonnen ook hun tweede groepswedstrijd en eindigen daardoor bij de eerste twee in groep J.

Het Nederlandse duo rekende zondag in Wenen af met Alex Ranghieri en Adrian Carambula. De Italianen, in 2015 nog goed voor zilver op de EK in Klagenfurt, werden met 16-21, 19-21 aan de kant gezet.

Brouwer en Meeuwsen, die bij hun laatste twee toernooien de strijd staakten vanwege een dijbeenblessure van Brouwer, liepen in de eerste set van 12-11 uit naar 17-11. In de tweede set repareerden ze een 8-11 achterstand.

Van Garderen en Varenhorst winnen ook

Maarten van Garderen en Christiaan Varenhorst maken ook nog kans op de tweede ronde na hun overwinning op de Mexicanen Lombardo Ontiveros en Juan Virgen: 21-19, 21-13.

In de eerste set kwam het Nederlandse koppel met 18-14 achter, maar vervolgens maakten Van Garderen en Varenhorst vier punten op rij en sloegen ze toe op het eerste setpoint.

De tweede set was een stuk minder spannend. Van Garderen en Varenhorst gunden de Mexicanen vanaf 10-10 nog maar drie punten.

Dinsdag speelt het duo de laatste groepswedstrijd tegen de Cubanen Karell Pina Ventoza en Daisel Quesada Sardinas. Als Van Garderen en Varenhorst die wedstrijd winnen, plaatsen ze zich voor de tweede ronde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl