Een eerdere rakettest van Noord-Korea
NOS NieuwsAangepast

Noord-Korea vuurt opnieuw langeafstandsraket af

Noord-Korea heeft opnieuw een langeafstandsraket gelanceerd. Dat gebeurde tegen middernacht plaatselijke tijd (16.45 uur in Nederland). De raket vloog op een hoogte van 3700 kilometer en kwam na ongeveer drie kwartier neer in zee bij de kust van Japan.

Japan en Zuid-Korea maakten melding van de lancering die werd uitgevoerd vanaf een militaire basis in het noordoosten van het land en die berichten werden bevestigd door het Amerikaanse Pentagon. Een woordvoerder zegt dat de lancering was verwacht en dat die geen bedreiging was voor Noord-Amerika.

Provocaties

Zowel Japan als Zuid-Korea hebben de nationale veiligheidsraad bijeen geroepen voor overleg. De Japanse premier heeft gezegd dat de voortdurende provocaties van de Noord-Koreanen laten zien dat zijn land serieus bedreigd wordt.

Drie weken geleden vuurden de Noord-Koreanen ook een raket af. Het ging ook toen om een intercontinentale raket, die de Verenigde Staten zou kunnen bereiken. De raket die nu is gelanceerd zou een nog groter bereik hebben, melden Zuid-Koreaanse militaire bronnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl