Witte Huis-woordvoerder Sarah Huckabee Sanders tijdens haar persconferentie
NOS NieuwsAangepast

Fanmail van 9-jarige voor Trump tijdens persconferentie Witte Huis

"U bent mijn favoriete president. Ik vind u zó leuk, dat mijn verjaardagsfeestje over u ging. Mijn taart zag eruit als uw pet." Sarah Huckabee Sanders, de nieuwe woordvoerder van het Witte Huis, opende haar eerste 'eigen' persconferentie op een bijzondere manier.

De woorden waren niet de hare: Huckabee Sanders las een lovende brief voor van het 9-jarige Amerikaanse jongetje Dylan.

De timing is opvallend. Tijdens de persconferentie kon Huckabee Sanders juist lastige vragen verwachten over onder andere het plan van Trump om transgenders uit het leger te bannen en over zijn kritiek op Justitieminister Jeff Sessions.

'Vergeten' burgers

Volgens de Witte Huiswoordvoerder wordt het voorlezen van brieven en e-mails van Amerikanen een vast onderdeel van haar persconferenties. "Dat doen we om ons wat vaker de vergeten mannen, vrouwen en kinderen te herinneren die we hier dienen en voor wie de president vecht."

Het voornemen lijkt op de traditie van oud-president Obama, die iedere dag tien willekeurig gekozen brieven van Amerikanen las.

Trumps geld

Dylan schrijft dat hij niet begrijpt waarom sommige mensen de president niet mogen. "Dat snap ik ook niet, Dylan", reageerde Huckabee Sanders tijdens de persconferentie. En hoeveel geld heeft Trump eigenlijk, vraagt Dylan zich af. De woordvoerder: "Dylan, ik weet het niet zeker, maar ik weet dat het veel is."

Fanmail voor president Trump

Huckabee Sanders volgt Sean Spicer op als woordvoerder van het Witte Huis. Die legde vorige week zijn functie neer, volgens bronnen omdat hij het oneens was met de aanstelling van Anthony Scaramucci als hoofd communicatie van het Witte Huis.

Geen camera's

Spicer lag vaak onder vuur, bijvoorbeeld omdat hij het media verbood om cameraopnames te maken tijdens zijn persconferenties. De nieuwe communicatiedirecteur Scaramucci maakte maandag bekend dat camera's nu weer zijn toegestaan. De persconferentie van Huckabee Sanders was dan ook weer live te volgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl