Sean Spicer
NOS NieuwsAangepast

Trumps woordvoerder Sean Spicer vertrekt na onenigheid

Sean Spicer, de woordvoerder van de Amerikaanse president Trump, legt zijn functie neer. The New York Times meldt op basis van een anonieme bron dat hij het oneens was met de aanstelling van Anthony Scaramucci als hoofd communicatie van het Witte Huis.

Op Twitter bevestigt Spicer dat hij vertrekt. Hij schrijft dat hij tot eind augustus door blijft werken. Spicer noemt het een eer en een voorrecht dat hij onder Trump heeft mogen dienen.

Spicer wordt opgevolgd door Sarah Huckabee Sanders, die al plaatsvervangend woordvoerder was. Ze werd al langer genoemd als opvolger van Spicer, wiens relatie met Trump naar verluidt snel verslechterde na het ontslag van FBI-directeur Comey.

Sarah Huckabee Sanders

Trump stelde de investeerder vanmiddag aan in de functie van hoofd communicatie. Spicer zou daarop direct hebben gezegd dat dat een "grote vergissing" is. Spicer lag regelmatig onder vuur in de media, recent nog toen hij camera's verbood bij persconferenties. Hij baarde opzien met zijn soms stuntelige optredens, waar komieken graag mee aan de haal gingen.

Scaramucci, die Trump al langer steunt en geld voor de Republikeinse Partij ophaalde, werkt nu nog bij de Export-Import Bank op Wall Street in New York. Hij begint in augustus in het Witte Huis als opvolger van Michael Dubke, die in mei opstapte. Spicer combineerde de baan sindsdien met zijn werk als woordvoerder.

Parijs

Behalve Spicer had ook Trumps stafchef Reince Priebus kritiek op de aanstelling. Priebus, die Trump er ooit van overtuigde om Spicer aan te nemen als woordvoerder, vindt Scaramucci volgens The New York Times niet ervaren genoeg.

De communicatiebaan is niet de eerste functie die Trump heeft aangeboden aan Scaramucci. Eerder wilde hij hem ambassadeur maken bij de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling in Parijs.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl