De ouders van Charlie Gard, Connie en Chris Reuters

De ouders van de doodzieke Engelse baby Charlie Gard stemmen ermee in dat hun kind zijn laatste dagen doorbrengt in een hospice en niet bij hen thuis. Hun advocaat zei tegen de BBC dat is afgesproken dat de ouders een week de tijd krijgen om in een hospice afscheid te nemen van hun kind.

Het ziet ernaar uit dat de rechter morgen geen uitspraak hoeft te doen over het lot van de baby, waarover al verschillende rechtszaken zijn gevoerd. De ouders eisten eerst, tegen het advies van de artsen, een experimentele behandeling voor Charlie, die 11 maanden is en lijdt aan een zeldzame ziekte. Hij ligt aan de beademing en andere apparatuur.

Nadat die eis door meerdere rechters was afgewezen, wilden de ouders dat Charlie thuis zou sterven. Het ziekenhuis verzette zich daartegen en zei dat het praktisch onmogelijk was. Een rechter gaf de twee partijen tot morgenmiddag de tijd om eruit te komen. Zo niet, dan zou hij opdracht geven de baby naar een hospice over te brengen.

Vrijwilligers

De ouders hebben inmiddels ingestemd met levensbeëindiging in een hospice. Ze willen daar nog een week met hun kind doorbrengen. Een paar verpleegkundigen en een arts uit het Great Ormond Street Hospital in Londen hebben zich als vrijwilliger gemeld om die week voor de baby te zorgen.

De advocaat van de ouders, Grant Armstrong, zei tegen de BBC dat de naam van het hospice geheim wordt gehouden. Ook wordt niet bekendgemaakt wanneer de baby erheen wordt gebracht.

Geëmotioneerd

De wanhopige ouders reageerden vanmiddag net als eerder uiterst geëmotioneerd in de rechtszaal. Charlies moeder schreeuwde tegen een deskundige: "Wat als dit jouw kind was? Ik hoop dat je blij bent met jezelf."

STER reclame