Abdelhak Nouri ANP

Abdelhak Nouri heeft de intensive care van het ziekenhuis in Amsterdam waar hij verblijft, verlaten. Hij wordt verzorgd op een afdeling die in ziekenhuistermen 'medium care' heet.

Dat meldt Ajax namens de familie van Nouri op de clubwebsite.

De situatie van de 20-jarige middenvelder, die op 8 juli tijdens de wedstrijd van Ajax tegen Werder Bremen langdurig gereanimeerd moest worden als gevolg van hartritmestoornissen, is onveranderd. Nouri heeft ernstige en blijvende hersenschade.

De voetballer wordt al enige tijd niet meer medisch in slaap gehouden en ademt zelfstandig.

Ajax-trainer Keizer: we hebben het elke dag over Appie

Ajax-trainer Marcel Keizer reageerde in het Zuid-Franse Nice, waar zijn ploeg woensdag de cruciale wedstrijd tegen OGC Nice speelt in de derde voorronde van de Champions League. "We hebben het elke dag over Appie. Dat is nu niet anders".

Keizer gaf zijn spelers alle ruimte om de schok en het verdriet te verwerken. Is de knop omgedraaid? "Ik heb wat mensen gebeld, die in een soortgelijke situatie terechtgekomen zijn. Je probeert overal ervaring vandaan te halen. Maar uiteindelijk moet je het doen met de spelers en de staf. We hebben geen jongens thuisgelaten, omdat ze er niet klaar voor zouden zijn. Iedereen is in staat om te spelen."

Zelf is Keizer ook bij de familie van Nouri langs geweest. "Je probeert zoveel mogelijk steun te geven aan de familie. Zij gaven ons ook steun. Dat is echt bijzonder aan die familie."

STER reclame