Israëlische politie patrouilleert in de buurt van de Tempelberg in Jeruzalem
NOS Nieuws

Israël beperkt toegang tot Tempelberg

Na nieuwe gewelddadigheden op de Tempelberg in Jeruzalem beperkt Israël de toegang van moslims tot het wekelijkse vrijdaggebed. Alleen moslims van boven de 50 en vrouwen worden vandaag toegelaten door de Israëlische politie.

Gisteren raakten bij ongeregeldheden in de buurt van de Tempelberg 20 Palestijnen gewond. De politie werd bekogeld met stenen en flessen en reageerde daarop met het afvuren van rubberkogels en traangas. Vorige week doodden drie Israëlische Arabieren twee Israëlische politieagenten. De aanvallers werden daarna door de politie doodgeschoten.

Metaaldetectoren

Om de veiligheid te waarborgen, besloot de Israëlische politie metaaldetectoren te plaatsen waar mensen langs moeten als ze op de Tempelberg komen bidden. Dat leidde weer tot woede bij de Palestijnen.

De Tempelberg is voor zowel joden als moslims een heilige plaats. De toegang tot de Tempelberg heeft in het verleden ook tot spanningen en geweld geleid.

Moslimleiders hebben opgeroepen tot massale protesten vandaag. Ze hebben ook aangeraden niet langs de metaaldetectoren te gaan, maar in de buurt van de Tempelberg te gaan bidden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl