EPA

Twee jaar nadat Cecil de leeuw werd gedood door een jager in Zimbabwe is ook een van zijn welpen doodgeschoten. Xanda, een 6-jarige leeuw met zelf ook een aantal welpen, is tijdens een trofeejacht neergeschoten.

Hij werd gedood net buiten het Hwange National Park in Zimbabwe. Dezelfde plek waar zijn vader ook werd gedood.

Xanda was door onderzoekers gemerkt met een zendertje, zij maakten vandaag zijn dood bekend. "De leeuwen hier horen alleen te sterven aan ouderdom", schrijft het park op Facebook.

De schutter zou Richard Cooke heten, melden diverse media. Hij zou in 2015 ook een broer van Xanda hebben doodgeschoten.

Facebookbericht van Hwange National Park Zimbabwe

Cecil de leeuw werd twee jaar geleden doodgeschoten door jagers. Hij was een van de bekendste leeuwen in Afrika en geliefd bij toeristen. Zijn dood veroorzaakte veel ophef en leidde tot demonstraties.

De jager die hem doodde, lokte Cecil destijds met vlees het reservaat uit, verwondde hem en volgde hem daarna twee dagen lang dankzij een zendertje. Toen schoot hij de leeuw dood.

Lastiggevallen

De jager, een tandarts uit Florida, werd vervolgens wekenlang lastig gevallen. Op zijn garagedeur werd 'leeuwenmoordenaar!' geschreven en op zijn oprit gooiden mensen varkenspoten.

STER reclame