Een Egyptische politieman Hurghada (archieffoto) AFP

Een man heeft in een resort in Egypte twee Duitse vrouwelijke toeristen doodgestoken. Vier andere vakantiegangers raakten gewond bij de aanval. Twee van hen zijn Tsjechen, de nationaliteit van de anderen is niet bekendgemaakt.

De Egyptische autoriteiten hadden eerst gemeld dat de twee gedode vrouwen uit Oekraïne kwamen. Dat bericht werd later aangepast.

De dader sloeg toe in de badplaats Hurghada, aan de Rode Zee. Hij zou vanaf een openbaar strand naar het resort zijn gezwommen.

De gewonden worden in een ziekenhuis behandeld. De dader is opgepakt.

Toeristen neergestoken

In januari 2016 werden in Hurghada ook toeristen neergestoken. Toen vielen twee mannen met messen drie toeristen aan, twee Oostenrijkers en een Zweed. Geen van hen raakte ernstig gewond.

De aanvallers waren een hotel binnengedrongen en zouden van plan zijn geweest de toeristen te gijzelen. Ze zouden een IS-vlag bij zich hebben gehad. De gewapende mannen werden gedood door veiligheidstroepen.

Andere aanval in Egypte

Eerder op de dag werden ten zuiden van de hoofdstad Caïro vijf politiemensen gedood. Drie mannen op motoren namen de auto onder vuur waar zij in zaten.

De schutters openden het vuur toen de politiewagen stopte bij een controlepunt. Vervolgens gooiden ze brandbommen in het voertuig. Ze vluchtten toen een politieman die in de buurt was, hen onder vuur nam.

De verantwoordelijkheid voor de aanval is niet opgeëist. Egyptische veiligheidstroepen voeren een hevige strijd tegen extremisten die banden hebben met terreurgroep Islamitische Staat.

STER reclame