NOS Nieuws

Drie toeristen gewond bij aanval op Egyptisch toeristenhotel

In de Egyptische badplaats Hurghada hebben gewapende mannen een aanval uitgevoerd op een toeristenhotel. Ze hebben drie toeristen neergestoken, twee Oostenrijkers en een Zweed. Geen van hen is ernstig gewond geraakt.

De aanvallers waren met messen het restaurant van het hotel binnengedrongen en zouden van plan zijn geweest toeristen te gijzelen. Ze zouden ook een vlag van Islamitische Staat bij zich hebben gehad.

Student

Veiligheidstroepen hebben de twee uitgeschakeld. Een is gedood, de ander is gewond afgevoerd. Volgens AP is een van de twee aanvallers een 21-jarige student uit Caïro.

De BBC meldt dat de autoriteiten nog op zoek zijn naar mogelijke andere aanvallers. Alle wegen de stad in en uit worden gecontroleerd.

Gespannen sfeer op straat

Nederlanders

Het aangevallen hotel is het Bella Vista Hotel. Hurghada is een populaire badplaats aan de Rode Zee. Reisorganisatie TUI Nederland zegt wel enkele Nederlandse klanten in Hurghada te hebben, maar niet in dat hotel.

Het toerisme naar Egypte is flink afgenomen na het neerstorten van het Russische vliegtuig eind oktober, vrijwel zeker door een aanslag. Dat toestel was vertrokken vanuit de badplaats Sharm-el-Sheikh.

De aanval in Hurghada kwam enkele uren nadat IS een aanval van gisteren op een hotel bij de piramiden van Gizeh had opgeëist. De aanvallers schoten met hagel en vuurden lichtkogels af. Er waren geen slachtoffers. Wel raakten de gevel en een bus voor het hotel beschadigd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl