Verstappen voorin op eerste trainingsdag, Bottas snel

Aangepast
Formule 1-coureur Max Verstappen in de pits tijdens de training voor de Britse GP EPA

Voor Max Verstappen zijn de eerste trainingssessies voor de Britse GP zonder veel problemen verlopen. De Nederlander reed veel ronden zonder problemen, was in beide trainingen snel en dat kon de Red Bull-coureur wel gebruiken na alle tegenslag van de laatste weken.

Verstappen moest in de ochtendtraining alleen het Mercedes-duo Valtteri Bottas en Lewis Hamilton voor zich dulden. De Nederlander gaf op de supersofts bijna een halve seconde toe op Bottas, die op de zachte band de snelste was: 1.29,106. De Brit Lewis Hamilton gaf 0,078 toe op zijn teamgenoot.

Bottas weer snel

In de middaguren domineerden de Mercedes-bolides opnieuw. Bottas troefde Hamilton wederom af: 1.28,496 om 1.28,543. Het Ferrari-tweetal Kimi Räikkönen (derde/1.28,828) en WK-leider Sebastian Vettel (1.28,956) waren dit keer iets sneller dan Verstappen, die de twee in de ochtenduren nog ruim achter zich had gelaten.

Sebastian Vettel gebruikt tijdens de eerste training voor de Britse GP een scherm op zijn Ferrari EPA

Vettel gebruikte in het begin van de training een scherm op zijn auto. Een dergelijk 'shield' moet coureurs in de toekomst beschermen tegen rondvliegende brokstukken.

Waar de Duitser in de tweede training het gat met zijn concurrenten van Mercedes iets verkleinde, moest Verstappen een tiende meer toegeven. De Nederlander schoof in de tweede training ook nog even van de baan, zonder gevolgen.

Red Bull Racing
@redbullracing
At the end of play on Friday Max is P5 with a 1:29.098 and Daniel is P6 with a 1:29.586 here at Silverstone #BritishGP 🏁🇬🇧
1 jaar geleden

Na alle ellende in Canada, Azerbeidzjan en Oostenrijk, waar de Nederlander uitviel, kan Verstappen op het circuit van Silverstone wel een oppepper gebruiken. Het circuit heeft de Nederlander al mooie dingen gebracht. Vorig jaar finishte hij er als tweede achter Lewis Hamilton. Prioriteit voor Verstappen is dat zondag alles heel blijft in zijn Red Bull.

Vrijdag was er nog een klein incident met Felipe Massa, die Verstappen in de tweede training met zijn Williams duidelijk afsneed. De wedstrijdleiding liet weten dat de actie nog nader bekeken wordt.

Uitslagen eerste trainingsdag GP Groot-Brittannië

STER Reclame