Lewis Hamilton
NOS SportAangepast

Getergde Hamilton wil thuispubliek trakteren op vierde zege op rij

  • Louis Dekker

    commentator F1

  • Louis Dekker

    commentator F1

De populariteit van Formule 1-coureur Lewis Hamilton heeft deze week een deukje opgelopen. Uitgerekend de held van alle Britse autosportfans schitterde eerder deze week door afwezigheid op een groot promotie-evenement voor de Formule 1 in hartje Londen.

"Ik vond andere dingen even belangrijker", aldus de Brit, die als enige afwezig was bij de festiviteiten. Hamilton was zondag na de Grand Prix van Oostenrijk naar Griekenland gevlogen voor een korte vakantie.

Terwijl WK-leider Sebastian Vettel, Hamiltons teamgenoot Valtteri Bottas, Max Verstappen, Daniel Ricciardo en alle andere Formule 1-coureurs spectaculaire demonstraties gaven in de Engelse hoofdstad, werd de afwezigheid van Hamilton beantwoord met boegeroep.

'In alle rust voorbereiden'

"Ik was toe aan een paar dagen pauze. Het is een heftig seizoen voor me tot nu toe. Iedereen mag een mening hebben over mijn afwezigheid, daar zit ik niet mee", zei de drievoudig wereldkampioen.

"Het was niet verplicht om op te draven in Londen. Iedereen mocht zelf bepalen of hij meedeed. Ik vond het belangrijker om mij in alle rust goed te kunnen voorbereiden op de volgende race."

  • Getty
    Max Verstappen op Trafalgar Square
  • @redbullracing
    Formule 1 in Londen
  • Getty
    De Formule 1-bolides op Trafalgar Square
  • Getty
    Felipe Massa, Max Verstappen en Daniel Ricciardo op Trafalgar Square

Op de persconferentie van donderdag kreeg het verhaal nog een staartje. Hamilton reageerde geïrriteerd toen journalisten hem bleven doorzagen over zijn uitstapje naar Griekenland.

"Ik vind dat ik er nu wel genoeg over heb gezegd. Ik heb op social media de meeste volgers van alle coureurs en doe alles om met mijn fans in contact te blijven. Dat ik in Londen afwezig was, heeft niets te maken met komend weekend. Het draait nu om de volgende race, de rest is bijzaak."

Wisselvallig seizoen

Hamiltons seizoen verloopt wisselvallig. De pieken (drie zeges) worden afgewisseld met diepe dalen. Monaco was met een zevende plek een mislukt raceweekend en ook in de recente races in Azerbeidzjan en Oostenrijk bleek het podium te hoog gegrepen.

De Brit heeft in de WK-stand een stevige achterstand op Ferrari-rivaal Vettel en heeft verrassend genoeg ook zijn handen vol aan teamgenoot Bottas.

De Fin hoorde pas dit voorjaar dat hij de gepensioneerde wereldkampioen Nico Rosberg zou vervangen bij Mercedes. Zijn voorbereiding was daarom verre van ideaal, maar desondanks presteert hij solide. Bottas won al twee grands prix en nadert zijn teamgenoot Hamilton in de WK-stand.

Daniel Ricciardo tijdens de persconferentie voor de GP van Groot-Brittannië

Red Bull als gevaarlijke outsider

Komend weekeinde is de Britse grand prix op het circuit van Silverstone. The Home of British Motor Racing is heilige grond voor Hamilton, die hier voor de vierde keer op rij wil winnen.

"Silverstone wordt geweldig. Ik ben volledig gefocust op de komende race, maar eenvoudig zal het niet worden", aldus Hamilton.

Sneer naar Britse pers

De Mercedes-coureur verwacht dat Red Bull goed voor de dag zal komen. "Verstappen en Ricciardo waren in Oostenrijk al snel en ik verwacht dat ze hier ook competitief zijn. Er schijnen wat updates op hun auto te zitten."

Hamilton eindigde de persconferentie met een sneer naar de Britse pers. "Ik bezoek ook regelmatig ziekenhuizen en breng tijd door met jongeren die niet bij de grand prix kunnen zijn. Dat vind ik heel belangrijk, maar daar schrijven jullie nooit over", aldus de getergde Mercedes-coureur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl