Een jongen op een kapot gebouw in het vluchtelingenkamp waar twee Palestijnen werden doodgeschoten (archieffoto)
NOS Nieuws

Israëlische troepen doden twee Palestijnen bij inval op Westoever

Israëlische militairen hebben twee Palestijnen gedood bij een inval in een vluchtelingenkamp op de Westelijke Jordaanoever. Het Israëlische leger zegt dat de militairen het vuur openden toen ze werden aangevallen door kampbewoners.

De eenheid die het kamp Jenin doorzocht, zou zijn bestookt met zelfgemaakte explosieven en zijn beschoten vanaf daken. Volgens het leger schoten de militairen terug en doodden ze daarbij twee Palestijnen van 21 en 16 jaar. Een derde kampbewoner raakte gewond.

Volgens persbureau Reuters heeft geen van de getuigen in het kamp gezien of gehoord dat de Palestijnen schoten losten. Zij zeggen dat de kampbewoners stenen gooiden.

Bezet gebied

Op de Westoever wonen volgens VN-cijfers bijna 800.000 vluchtelingen, waarvan een groot deel in vluchtelingenkampen woont. Het gebied wordt bezet door Israël en het leger doet regelmatig invallen in de kampen. Waarom het Israëlische leger deze keer een inval deed, is niet bekend.

De Palestijnen zien de regio als grondgebied voor een toekomstige eigen staat, maar sinds vorige maand worden er weer een nieuwe huizen gebouwd voor Joodse kolonisten uit Israël.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl