Luc Castaignos AFP

Het zijn voormalig eredivisiespelers en zeker niet de minsten. Bryan Ruiz, Douglas, Luc Castaignos en Marvin Zeegelaar moeten vertrekken bij hun werkgever Sporting Clube de Portugal. Het viertal maakt geen deel uit van de plannen van trainer Jorge Jesus en gaat niet mee op trainingskamp naar Zwitserland.

De creatieve Costaricaan Ruiz en rots in de branding Douglas maakten indruk tijdens hun jaren bij FC Twente. De 29-jarige Douglas is sinds 2011 tevens in het bezit van een Nederlands paspoort. Ruiz stond afgelopen seizoen 23 keer in de basis en scoorde slechts twee keer. Douglas kwam tot exact twee competitiewedstrijden.

De 24-jarige Castaignos, opgeleid bij Feyenoord, moest het in het afgelopen seizoen stellen met zes invalbeurten. Na zijn transfer in 2011 naar Internazionale raakte zijn carrière in verval. Hij stond nog bij FC Twente en Eintracht Frankfurt onder contract.

Bryan Ruiz in betere tijden in het shirt van Sporting Clube de Portugal EPA

Zeegelaar, die in 2008 bij Ajax debuteerde als linksbuiten, speelde het afgelopen seizoen nog regelmatig als linksback en werd door Danny Blind zelfs bij Oranje gehaald.

Feyenoord?

Feyenoord zou een van de geïnteresseerde clubs zijn voor de 26-jarige Amsterdamse verdediger, als opvolger van de naar AS Monaco vertrokken Terence Kongolo. Zeegelaar zou zo'n vijf miljoen euro moeten kosten.

Bas Dost, die in zijn eerste Portugese seizoen indruk maakte met 34 competitiegoals, is nog wel welkom in Lissabon.

Sporting Portugal eindigde op de derde plaats, met een achterstand van twaalf punten op kampioen Benfica.

Bas Bost, Luc Castaignos en Marvin Zeegelaar op het trainingsveld van Sporting ANP

STER reclame