NOS VoetbalAangepast

Zeegelaar zelf ook verbaasd over selectie voor Oranje

Zeegelaar zelf ook verbaasd over selectie voor Oranje

Marvin Zeegelaar in Oranje? De verbazing was groot toen bondscoach Danny Blind vrijdag bekendmaakte dat hij de 26-jarige linksback van Sporting Portugal heeft geselecteerd voor de interlands tegen België en Luxemburg. Niet in het minst bij Zeegelaar zelf.

"Ik had het niet verwacht", zei Zeegelaar bij zijn aankomst bij Huis ter Duin in Noordwijk. "Ik ben al zo lang weg uit Nederland en ben nooit echt in the picture geweest voor het Nederlands elftal. Dus het komt echt als een grote verrassing."

Zeegelaar maakte in 2008 zijn debuut bij Ajax, toen nog als linksbuiten, maar brak nooit echt door. Via Excelsior, het tweede team van Espanyol, het Turkse Elazigspor (inclusief een mislukte huurperiode in Blackpool) en het Portugese Rio Ave kwam hij eind vorig jaar bij Sporting Portugal terecht.

'Gewoon hard werken'

En nu zit hij, inmiddels omgebouwd tot linksback, zelfs bij het Nederlands elftal. Is Zeegelaar de afgelopen jaren zo veel beter geworden? Zelf klinkt hij bescheiden. "De club waar ik speel en het toneel waarop ik speel, de Champions League, dat werkt ook mee. Je moet gewoon hard werken, dan komt het vanzelf wel."

Na het telefoontje van de bondscoach belde Zeegelaar meteen dolblij zijn ouders. Met de waslijst aan blessures zou het zomaar kunnen dat de Amsterdammer zijn debuut gaat maken bij Oranje. Zeegelaar wacht rustig af. "Je hoopt dat je gaat spelen natuurlijk. We zullen zien. Ik kan niet in de toekomst kijken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl