Een demonstrant ageert tegen de politie in de wijk St. Pauli EPA

In Hamburg zijn opnieuw tienduizenden mensen de straat op gegaan om te demonstreren tegen de G20. De politie sprak van 50.000 deelnemers, de organisaties die tot demonstreren hadden opgeroepen schatten het aantal deelnemers op 100.000.

Er werden enkele incidenten gemeld, maar over het algemeen ging het er vreedzaam aan toe. Aan het begin van de avond sprak de politie zelfs van een volksfeest.

De Noord-Duitse omroep NDR sprak eerder op de dag van een incident waarbij in het zwart geklede en gemaskerde personen politieagenten met staven aanvielen.

Elders in de stad werden agenten met flessen bekogeld. De politie twittert dat er meerdere mensen zijn aangehouden.

De afgelopen nacht kwam het tot hevige gevechten tussen de politie en links-radicalen in de wijk Schanzenviertel. De politie heeft daar vanmorgen een pand doorzocht waar links-radicalen geregeld samenkomen. Daarbij is illegaal vuurwerk in beslag genomen.

De G20 is inmiddels afgelopen. De politie zette straten af om de leiders veilig te laten vertrekken. President Trump en zijn vrouw zijn met een Amerikaanse legerhelikopter naar het vliegveld van Hamburg gebracht en vertrokken met de Airforce One, het toestel van de Amerikaanse president.

STER reclame