NOS VoetbalAangepast

Keizer: doelstelling Ajax landstitel én Champions League

Reportage: Ajax met Keizer in Oostenrijk

Vier keer heeft hij zelf een balletje mogen meetrappen in Ajax 1 - we schrijven eind jaren tachtig. Maar nu staat Marcel Keizer aan de andere kant van de scheidslijn: hij heeft als hoofdtrainer van de Amsterdamse club het eerste elftal onder zijn hoede.

De opvolger van de naar Borussia Dortmund vertrokken Peter Bosz is afgelopen maandag met de selectie afgereisd naar Oostenrijk voor een trainingskamp. Keizer moet de ploeg zien klaar te stomen voor de derde voorronde van de Champions League, op 25 juli de eerste klus die Ajax te wachten staat. En meteen een heel belangrijke ook.

Keizer: voortborduren op speelwijze van vorig seizoen

"Bij Ajax is de doelstelling altijd de landstitel", zegt Keizer in Oostenrijk. "Maar op de korte termijn is nu het behalen van de Champions League het doel. Of dat kan? Ik denk het wel."

"Als je naar de basis-elf kijkt zijn er slechts twee wijzigingen", wijst hij op het vertrek van Davy Klaassen en Bertrand Traoré. "In de gehele selectie zijn meer wijzigingen. Klaas-Jan Huntelaar is erbij, keeper Benjamin van Leer is gekomen. Als je redelijk vasthoudt aan de Ajax-speelstijl, de speelstijl van vorig seizoen, kun je nu snel stappen maken. We willen amusement aan resultaat koppelen."

Keizer: Joël als nieuwe aanvoerder is logische stap

Joël Veltman is door Keizer aangewezen als de nieuwe aanvoerder van Ajax. De 25-jarige rechtsback treedt in de voetsporen van de naar Everton vertrokken Klaassen. De trainer informeerde de selectie vrijdag over zijn beslissing om Veltman captain te maken. "Joël is helemaal uit de eigen jeugd opgeklommen naar het eerste elftal. Dus verdient hij deze band", motiveert Keizer zijn keuze.

Zaterdag zal Veltman bij de afsluitende oefenwedstrijd tegen het Duitse Werder Bremen voor het eerst als aanvoerder zijn opwachting maken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl