Willem Holleeder in december 2014 bij de rechtbank in Haarlem
NOS Nieuws

Holleeder boos: ik ben al veroordeeld

Willem Holleeder voelt zich al veroordeeld door het hof in het liquidatieproces, zonder dat de rechtbank hem heeft gehoord. Dat zei hij tijdens het vervolg van zijn strafzaak in de Amsterdamse rechtbank.

Willem Holleeder reageerde op de uitspraak in het Passageproces door het gerechtshof eind juni. Dino Soerel werd tot levenslang veroordeeld voor liquidaties in de Amsterdamse onderwereld. Ook stelde het hof vast dat Soerel en Willem Holleeder de opdrachtgevers zijn geweest van de moorden op hasjhandelaar Kees Houtman en kroegbaas Thomas van der Bijl in 2005 en 2006 in Amsterdam.

Lekken

Holleeder haalde ook uit naar zijn zussen Astrid en Sonja, die hij verwijt dat zij systematisch informatie lekken. De Amsterdammer maakt daar zich zorgen over. Hij zei dat het doel van het lekken is om de rechtbank en getuigen te beïnvloeden. Hij noemde het eenzijdig.

Hij refereerde aan een verhaal van EenVandaag dat heeft bericht over het losgeld van de door Holleeder ontvoerde biermagnaat Freddy Heineken. Het tv-programma kreeg exclusief inzage in recente verklaringen van de zussen Holleeder. Daarin vertelden ze gedetailleerd wat er met het verdwenen losgeld is gebeurd.

De Heinekenontvoerders hebben altijd beweerd dat het geld is verbrand. Maar volgens de zussen is het geld geïnvesteerd in de prostitutie en gokhallen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl