Peter Bosz (l) in gesprek met Dennis Bergkamp
NOS Voetbal

'Lulverhaal' schiet Bergkamp in verkeerde keelgat

De geruchten over een vertroebelde sfeer binnen de technische staf van Ajax die na het vertrek van Peter Bosz naar buiten kwamen, zijn Dennis Bergkamp danig in het verkeerde keelgat geschoten. In Voetbal International reageert Bergkamp in pittige bewoordingen op het verwijt dat hij de kwade genius zou zijn achter het vertrek van Bosz uit Amsterdam.

"Het is een enorm lulverhaal geworden", zegt Bergkamp in het voetbaltijdschrift. Zelf schetst hij een heel ander beeld van zijn samenwerking met Bosz. "Ik weet niet beter dan dat we prima hebben samengewerkt. En mooie dingen hebben meegemaakt."

"Ik heb met Peter ook heus weleens voetbalinhoudelijke discussies gehad", aldus de assistent-trainer en lid van het technisch hart van Ajax. "Maar die waren helemaal niet zo scherp. Je moet elkaar de waarheid kunnen zeggen."

"Als inhoudelijke discussies achteraf worden uitgelegd als een onwerkbare situatie, dan heb je aan mij een kwaaie. De ochtend waarop het vertrek van Bosz bekend werd, las ik in sommige kranten omschrijvingen als spijkerhard conflict en dat hij verjaagd zou zijn bij Ajax. Kom op, zeg."

Spelletjes gespeeld

De voormalig international sluit niet uit dat het relletje met opzet in de wereld is gebracht. "De ene dag zet je de verhoudingen met Ajax op scherp, de volgende dag blijkt er belangstelling van een Europese topclub. Dat is me net iets te toevallig. Dat kun je niet los zien van elkaar. Dan zijn er spelletjes gespeeld."

De woorden van Bergkamp stroken niet helemaal met die van Edwin van der Sar. Volgens de Ajax-directeur was er wel degelijk een onoverkomelijk verschil van inzicht tussen Peter Bosz en Hendrie Krüzen enerzijds en de rest van de technische staf anderzijds.

Jammer

De soap rondom het vertrek van Bosz zit bij Bergkamp nog diep. "Het is zó onjuist hoe het is gegaan, zó jammer. Het strookt totaal niet met hoe ik zelf in mijn werk en in het leven sta. Als het echt allemaal zo ernstig was, dan had Bosz er toch wel eerder een halszaak van gemaakt?"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl