AFP
NOS NieuwsAangepast

Naar deze plekken kun je misschien beter niet op vakantie gaan

Wereldwijd zijn er veel landen waar je als reiziger beter niet naartoe kunt gaan. Uit onderzoek van de NOS blijkt dat de wereld weer iets gevaarlijker is geworden voor reizigers de afgelopen twee jaar. Welke plekken kun je beter mijden? Een aantal voorbeelden.

Venezuela

De politieke situatie in het land is gespannen. Er zijn regelmatig demonstraties en de politie treedt soms hard op. Door de dramatisch verslechterde economische situatie is er een tekort aan voedsel, medicijnen en bankbiljetten. Ook zijn er veel criminelen actief, die toeslaan vanaf motoren, in taxi's en in het openbaar vervoer. Het vliegveld en de weg naar hoofdstad Caracas zijn zeer gevaarlijk.

NOS

Filipijnen

Op de Filipijnen bestaat een risico op terroristische aanslagen, ontvoeringen en gewelddadige criminaliteit. Er kunnen demonstraties gehouden worden die soms tot geweld leiden. Het zuidelijke eiland Mindanao verkeert zelfs in staat van beleg. Bij de stad Marawi wordt gevochten tussen het leger en de Maute-beweging, geestwanten van IS die de stad zes weken geleden veroverden en daar burgers hebben onthoofd.

NOS

Turkije

Door het conflict tussen Turkije en de Koerden is reizen naar het zuidoosten van het land riskant, vooral na zonsondergang. Vooral de stad Diyarbakir is gevaarlijk. Dat geldt in nog sterkere mate voor het grensgebied met Syrië en Irak. Voor het hele land geldt dat er, na het referendum in april, nog steeds politieke spanningen zijn.

NOS

Egypte

In het hele land geldt een verhoogde kans op politieke onrust en gewelddadige acties. Ook is er een verhoogd risico op terroristische aanslagen, onder andere gericht tegen christenen. De Sinaï moet vermeden worden, maar de badplaats Sharm-el-Sheikh is wel toegankelijk.

NOS

Colombia

De veiligheid is de afgelopen jaren verbeterd, maar zware criminaliteit en terrorisme komen nog veel voor. Gewapende groepen houden zich bezig met drugshandel, ontvoeringen, afpersing en smokkel. En hoewel de FARC is ontwapend is er nog wel een gewapend conflict met guerrillabeweging ELN, die twee weken geleden verslaggever Derk Bolt en cameraman Eugenio Follender ontvoerde.

NOS

Thailand

Het land is nog steeds in rouw wegens het overlijden van de koning in oktober vorig jaar. Daardoor zijn er minder feestelijke activiteiten. In Thailand kunnen demonstraties voorkomen die tot geweld leiden. Er bestaat een risico op aanslagen.

NOS

Dit zijn niet alle landen en gebieden waar je beter niet op vakantie kunt gaan. Ook Afghanistan, Burundi, Centraal Afrikaanse Republiek, Jemen, Libië, Niger, Gaza, Somalië, Syrië en Zuid-Soedan zijn heel gevaarlijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl