Billy McFarland en co-organisator Ja Rule
NOS Nieuws

Organisator geflopt luxe-festival opgepakt in New York

In de Verenigde Staten is de man opgepakt achter het geflopte, peperdure Fyre-festival op de Bahama's. De 25-jarige Billy McFarland wordt verdacht van fraude. Hij zou investeerders onder valse voorwendselen 1,2 miljoen dollar hebben laten steken in zijn festival.

Het Fyre Fest, dat eind april begon, was aangekondigd als een mega-luxueus festival. Zo zouden bezoekers slapen in villa's, backstage allerlei sterren kunnen ontmoeten en onbeperkt eten en drinken krijgen. Rockband Blink-182 en dj Major Lazer waren onder de headliners. Kaartjes kostten duizenden dollars.

Het festijn liep echter uit op een enorme flop. In plaats van villa's stonden er noodtentjes en het voorgeschotelde diner bestond voornamelijk uit broodjes kaas. Na enkele dagen, toen de kritiek bleef toenemen en artiesten zich begonnen terug te trekken, schrapte de organisatie het restant van het festival.

Piramidespel

McFarland werd gisteren aangehouden in New York. Volgens de aanklager heeft hij investeerders met valse documenten en een soort piramidespel om de tuin geleid en was het festival alleen bedoeld om snel rijk te worden. Hij riskeert een gevangenisstraf van maximaal twintig jaar.

Het strafonderzoek richt zich niet op de co-organisator van het festival, rapper Ja Rule. Wel lopen tegen hem en McFarland tientallen schadeclaims van festivalbezoekers en investeerders.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl