Jackie O – Flickr/Creative Commons/by-nc-2.0
NOS NieuwsAangepast

Gedupeerden luxe-festival Bahama's eisen 95 miljoen euro

95 miljoen euro. Dat bedrag eisen 150 gasten van het peperdure festival op de Bahama's dat afgelopen weekend een enorme flop werd. De gasten hebben de organisatoren van Fyre Fest, rapper Ja Rule en zakenman Billy McFarland, aangeklaagd, melden Amerikaanse media.

Fyre Fest werd aangekondigd als een exclusief festival met beroemdheden, muziek, kunst en eten. De goedkoopste kaartjes waren 1000 euro, de duurste bijna 11.000 euro. Maar het festival werd vrijdag afgeblazen na veel kritiek van bezoekers op het 'gebrek aan luxe'.

De luxe villa's bleken noodhulptenten, het kwalitatieve eten was een broodje kaas en de artiesten zegden een dag voor het festival af. Toen veel gasten aankondigden vervroegd naar huis te gaan, besloot de organisatie alles te annuleren.

Twitter
Het eten bij Fyre Fest

Het festival leek meer op de filmset van The Hunger Games dan op Coachella.

Aanklacht

In de aanklacht is te lezen dat "het tekort aan eten, water, onderdak en EHBO tijdens het festival een gevaarlijke en paniekerige sfeer veroorzaakte". De organisatoren wordt verweten dat de bezoekers op een eiland vastzaten zonder "enige basisbenodigdheden".

De situatie op het festival zou meer lijken op "de filmset van The Hunger Games dan op Coachella", een Amerikaans bekend muziekfestival.

Eerder bood Ja Rule al zijn excuses aan voor het geflopte festival. "Ik ben blij dat de gasten veilig zijn. Mijn oprechte excuses", twitterde hij.

Maanden geleden werd door de organisatoren een aantal bekende sterren ingezet om het feest te promoten op sociale media. Er was toen nog geen enkele artiest geboekt, maar het festival was wel meteen uitverkocht.

Een van de sterren was het beroemde model Bella Hadid. Ook zij heeft haar excuses aangeboden voor de slechte organisatie van Fyre Fest. "Ondanks dat dit niet mijn project was en ik niet over het productieproces op de hoogte ben gesteld, weet ik wel dat het met goede intenties werd georganiseerd. Ik ging ervan uit dat het een geweldig en onvergetelijk evenement zou worden, dat is waarom ik ja zei op de promotie", zegt ze op Twitter. "Ik voel me heel schuldig en slecht."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl