De Nederlandse ploeg Boels-Dolmans, hier na een zege eerder dit jaar, was de sterkste in de openingstijdrit van Giro Rosa AFP

De Nederlandse wielerploeg Boels-Dolmans is sterk begonnen aan de Giro Rosa. De ploeg, met daarin olympisch kampioene Anna van der Breggen, won de ploegentijdrit waarmee de vrouwelijke variant van de Ronde van Italië werd geopend.

Boels-Dolmans was na 11,5 kilometer zestien seconden sneller dan Team Sunweb. De Canadese Karol-Ann Canuel kreeg de roze leiderstrui om haar schouders.

Nationaal kampioene tijdrijden Annemiek van Vleuten legde met haar ploeg Orica Scott beslag op de derde plaats. Orica Scott kwam met een achterstand van 0.22 op Boels-Dolmans over de finish.

Van der Breggen gaat voor winst

Van der Breggen won de Giro Rosa in 2015 en is ook dit jaar een van de favorieten voor de eindzege. Ze is in topvorm en won dit seizoen al de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Californië.

Morgen staat de tweede etappe in de Giro Rosa op het programma. Die gaat van Zoppola naar Montereale Valcellina over 122 kilometer. Op ruim 20 kilometer van de finishplaats wacht het peloton een colletje van de tweede categorie.

STER reclame