Kiki Bertens
NOS SportAangepast

Bertens treft lastige Roemeense op Wimbledon, Haase loot talent

Kiki Bertens heeft het bij de loting voor de eerste ronde van Wimbledon niet getroffen. Ook Robin Haase en Richèl Hogenkamp zullen behoorlijk aan de bak moeten om de tweede ronde te bereiken.

Bertens, als 23ste geplaatst in Londen, werd gekoppeld aan Sorana Cirstea. De Roemeense staat met de 62ste plaats een stuk lager op de wereldranglijst dan de Nederlandse, maar won wel de drie voorgaande ontmoetingen.

Haase treft Amerikaans talent Tiafoe

Haase neemt het op tegen het 19-jarige Amerikaanse talent Frances Tiafoe, die zijn debuut maakt op Wimbledon. Hij deed vijf keer eerder mee aan een grandslamtoernooi en haalde één keer de tweede ronde. Haase trof de nummer 63 van de wereld nog nooit.

In de tweede ronde speelt Haase mogelijk tegen de Duitse nummer twaalf van de wereld Alexander Zverev, die hij eerder dit jaar bij de Australian Open aan het wankelen bracht.

Robin Haase

Hogenkamp krijgt te maken met Madison Brengle. De Amerikaanse won de twee eerdere duels met de Doetinchemse, onder meer op het gras van Rosmalen.

Toppers

Titelhouder Andy Murray werd gekoppeld aan een qualifier, Novak Djokovic aan Martin Klizan, Roger Federer aan Alexandr Dolgopolov en Rafael Nadal aan John Millman.

Bij de vrouwen spelen Angelique Kerber en Simona Halep tegen een qualifier, Karolina Pliskova tegen Evgeniya Rodina en Elina Svitolina tegen Ashleigh Barty.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl