Bij de brand in de Grenfell Tower kwamen zeker tachtig mensen om
NOS NieuwsAangepast

Britse politie pakt nepslachtoffer flatbrand Londen op

De politie in Londen heeft een man opgepakt die beweerde dat hij bij de flatbrand van twee weken geleden zijn vrouw en zoon had verloren. Met zijn verhaal probeerde hij aanspraak te maken op geld en nieuwe woonruimte.

De 52-jarige man meldde zich kort na de brand in de Grenfell Tower met het verhaal dat zijn woning was verwoest en dat hij zijn gezin was kwijtgeraakt. Hij kreeg daarop professionele hulp toegewezen, maar de zorgwerkers kregen argwaan toen hij niet consistent bleek in zijn verklaringen.

Na onderzoek bleek de man helemaal niet in de rampflat te hebben gewoond en ook geen vrouw en kind te hebben. Hij woonde alleen in een huis in het oosten van Londen. Ook bewoners van de Grenfell Tower verklaarden dat de man niet in die flat had gewoond.

Maanden

Bij de brand in de 24 verdiepingen tellende flat kwamen zeker 80 mensen om het leven en raakten zo'n zeventig mensen gewond.

Volgens de politie kan pas over enkele maanden worden vastgesteld hoeveel slachtoffers er precies zijn. Het bergingswerk en de identificatie van de slachtoffers kosten veel tijd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl