Hollandse Hoogte
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Onrechtmatige bewoners moeten Fort Oranje direct verlaten

Het terrein van de omstreden camping Fort Oranje in Rijsbergen is per direct gesloten voor nieuwe bewoners. Ook moeten mensen die niet zijn ingeschreven het terrein verlaten. Dat heeft de gemeente Zundert besloten, nadat deze het beheer van de camping per direct had overgenomen van eigenaar Cees Engel. Volgens Omroep Brabant is hij, samen met zijn vrouw en zoon, niet meer welkom op het terrein.

Engel liet de bewoners gisteren weten dat hij op 3 juli de camping zou sluiten. Daarop beloofde de gemeente het beheer op die datum van hem over te nemen, maar die is nu dus toch veranderd.

De gemeente Zundert kan hierdoor direct beginnen met herhuisvesten van de meest kwetsbare bewoners. Die zijn vandaag geïnformeerd over het besluit en over de manier waarop de herhuisvesting gaat verlopen. De kantine, campingwinkel en de cafetaria zijn per direct gesloten. In overleg met de bewoners wordt gekeken of die op termijn weer open kunnen. De gemeente gaat ook de brandveiligheid en de opslag van gevaarlijke stoffen op het terrein onderzoeken.

Criminele woonwijk

Twee weken geleden kondigde de burgemeester aan dat de camping zou worden gesloten. In eerste instantie zouden alle bewoners op 4 augustus vertrokken moeten zijn, maar die deadline is met een jaar verschoven.

Fort Oranje moet dicht omdat de voormalige familiecamping volgens de burgemeester is uitgegroeid tot een criminele woonwijk. Er wonen 600 mensen, onder wie meer dan honderd kinderen. Velen leven in erbarmelijke omstandigheden.

Een groot deel van de bewoners woont er vanwege schulden of huisvestingsproblemen. Een aantal heeft een crimineel verleden. De camping kwam recent in het nieuws door een tv-programma van SBS6.

Omroep Brabant
De brief die vandaag aan de bewoners van Fort Oranje is gestuurd

Advertentie via Ster.nl