De doorzeefde auto van Aziz Anzi AS Media

Twee mannen van 27 en 31 jaar, die werden verdacht van hulp bij een liquidatie op een parkeerplaats bij De Meern, zijn vrijgesproken. De rechtbank in Utrecht vindt dat niet is vast te stellen dat ze een bijdrage hebben geleverd aan de dood van de 37-jarige Aziz Anzi. Het Openbaar Ministerie had 18 jaar en 12 jaar cel geëist tegen de verdachten.

Anzi werd in september 2015 op een parkeerplaats in De Meern doodgeschoten. Vorig jaar werden de twee verdachten aangehouden. Twee weken geleden werden ze vrijgelaten, meldt RTV Utrecht. De rechtbank vond de verdenking niet sterk genoeg om hen vast te houden en hief daarom de voorlopige hechtenis op.

Een van hen werd ervan beschuldigd dat hij een baken met GPS onder de auto van Anzi had geplaatst om hem te kunnen volgen. De andere verdachte zou het contact hebben onderhouden met het slachtoffer en hem naar de plek hebben geleid waar hij werd gedood.

De rechtbank acht bewezen dat de verdachten het baken plaatsten en contact hadden met Anzi. Maar volgens de rechtbank kan niet worden bewezen dat ze nauw samenwerkten met de schutter en op die manier medeverantwoordelijk zijn voor de dood van Anzi.

STER reclame