De doorzeefde auto van Aziz Anzi
In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS Nieuws

Verdachten liquidatie De Meern vrijgelaten

Twee mannen die worden verdacht van betrokkenheid bij een liquidatie in 2015 in De Meern zijn door de rechtbank Midden-Nederland vrijgelaten. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste vorige week celstraffen van twaalf en achttien jaar tegen de twee verdachten.

Volgens het OM is er overtuigend bewijs dat de twee achter de liquidatie zitten. De rechtbank vindt de verdenking niet sterk genoeg om de twee vast te blijven houden. De voorlopige hechtenis is daarom opgeheven.

De zaak gaat over de moord op de 37-jarige Aziz Anzi. Hij werd in september 2015 doodgeschoten in zijn auto. Er werd veertien keer op hem geschoten. De verdachten Julian S. en Roger A werden vorig jaar in oktober aangehouden.

Geen veroordeling

Ze zouden een apparaatje onder de auto van Anzi hebben geplaatst waarmee hij kon worden gevolgd. Op de avond van zijn dood zouden ze met hem hebben afgesproken op een parkeerplaats langs de A12 bij De Meern, waar ze hem doodden.

De rechtbank doet op 14 juni uitspraak. RTV Utrecht schrijft dat de rechtbank tot die tijd niet meer informatie wil geven over de zaak. Het OM wil ook niet reageren en wacht de uitspraak af.

De advocaat van A., Theo Hiddema, gaat ervan uit dat zijn cliënt wordt vrijgesproken. Hij noemt de beslissing om de twee vrij te laten 'uitzonderlijk'. "Dan moet de rechter op de zitting wel hebben gedacht: hier halen wij geen veroordeling uit."

Advertentie via Ster.nl